>

Lemken Karat 12

A LEMKEN új szántóföldi nehéz kultivátora a Karat 12 erősen kötött talajok esetén is alkalmas sekély tarlóművelésre és akár 30 cm mélységig történő forgatás nélküli alapművelésre. A 4 sorban elhelyezkedő kapák húzástávolsága 23 cm, ami a művelt terület kiváló lazítását és átdolgozását teszi lehetővé és a kapaváltozattól is függően hatékony bekeverést biztosít.

A rendelkezésre álló nyolc kapatípus lehetővé teszi, hogy minden talajtípushoz és minden művelési feladathoz megfelelő eszközt válasszunk. Az opcióként rendelkezésre álló gyorscserélős rendszerrel könnyedén és rövid idő alatt cserélhetjük át a különféle kapaváltozatokat. Az új, keményfém lapkákkal borított K8H kapatípus extrém hosszú élettartammal rendelkezik.


A 80 cm gerendely magasság és a 90 cm távolság a kapasorok között nagy átömlő keresztmetszetet és eltömődés-mentes munkát biztosít még nagy mennyiségű növényi maradvány esetén is. A Karat 12 kultivátor kapasorai mögött elhelyezkedő egyengető tárcsasor a Karat 9 és Kristall grubberekről már jól ismert. Mivel a lezáró hengerrel egy egységet képez a tárcsasor, hasonlóan a LEMKEN többi kultivátorához, a munkamélység változtatásakor nem szükséges a tárcsákat állítani, ezek maguktól alkalmazkodnak az új munkamélységhez.

A szállítótengely az egyengető tárcsák és a kapák között került elhelyezésre, így a gép kompakt és megfelelően stabil munka közben, a fordulókban és közúti szállításkor egyaránt. A kedvező súlyelosztás lehetővé teszi nehéz lezáró hengerek alkalmazását, amelyekkel tökéletes visszatömörítés és rögtörés valósítható meg.

A Karat 12 alapfelszereltségben rugós biztosítású kapákkal készül. A kapák függőleges irányban akár 20 cm-t is kitérhetnek, ennek eredményeképpen a folyamatos munkavégzés még szélsőségesen kötött, vagy köves-sziklás talajokon is lehetséges. A rugók kioldási ereje 550 kg-nak felel meg.

 


A hidraulikus mélységállítás lehetővé teszi a kezelőnek, hogy akár menet közben, a traktorfülke kényelméből változtassa meg a művelési mélységet. Minden egyengető tárcsa/lezáró henger egység saját önbeálló szintező rendszerrel szerelt, így a tökéletes felszín alakítás folyamatosan biztosított.

A szlip- és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében a Karat 12 is felszerelhető a Karat 9 kultivátoroknál már megismert hidraulikus terhelés-átviteli rendszerrel.

A ContourTack felszínkövető opció szintén rendelhető a géphez. Ez egy elektro-hidraulikus rendszer, illetve a támkerekek segítségével biztosítja az állandó munkamélységet még dimbes-dombos terepen is a dombok alján és tetején.

Az új Karat 12 kultivátor 4-7 m közötti munkaszélességekben lesz rendelhető.

Last modified on péntek, 05 január 2018 20:57

Kapcsolat

Telephely: 5600 Békéscsaba, Felsőnyomás 428.

GPS koordináták: É 46.68625°; K 21.04511°

Mobil: +36.30.409.1634

Tel./Fax: +36.66.445.111

Email: kcbekes@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 7:00-16:00

Ugrás a tetejére