>

 

 Kattintás után több százezer alkatrész között böngészhet.

Ha megtalálta a megfelelő alkatrészt, akkor cikkszám alapján kérjen árat  telefonon vagy email-ben

Prillinger 

Bepcoparts

Kramp

Granit

 

LEMKEN Gigant 10-12 maximális teljesítmény a nagyüzemek számára

A LEMKEN Gigant 10 eszközhordozó különböző LEMKEN munkaeszközökkel nagy átütőerőt biztosít és így multifunkcionális talentum a nagyüzemek számára: 

Gigant 12 eszközhordozó az egészen nagy munkaszélességekhez. A LEMKEN még nagyobb, Gigant 12 eszközhordozó pél- dául a Rubinnál még négy méterrel megnöveli a maximá- lis munkaszélességet, így a következő kombinációk lehetségesek: 
  • Heliodor rövidtárcsa 12 m munkaszélességig
  • System-Kompaktor magágykészítő 10 m munkaszélességig
  • Rubin rövidtárcsa 8 m munkaszélességig
  • Smaragd szárnyaskéses grubber 12 m munkaszélességig
  • System-Kompaktor magágykészítő 12 m munkaszélességig
  • Rubin rövidtárcsa 12 m munkaszélességig

A „kis“ Gigant 10 zseniálisan egyszerű és felülmúlhatatlanul praktikus

A kisebb, Gigant 10 eszközhordozó amilyen egyszerű, olyan áttekinthető munkaeszköz koncepción alapul. Az alsó vonókaron történő traktorkapcsolás fordulásnál nagy szabad teret biztosít. Az eszközhordozó tengelye mögött elhelyezkedő hárompont hidraulika tökéletesen vezeti a munkaeszközök mindkét tagját, és emellett egyszerű a munkaeszközök idénytől függő cseréje. A Rubin rövidtárcsa súlya (kép) a Gigant 10-nél maximum 8 m munkaszélességet enged meg.

Egyszerű  kezelés és kiváló munkaminőség

A Gigant 10 eszközhordozó és a függesztett munkaeszközökből álló egész kombinációhoz mindössze két ket- tős működésű hidraulikacsatlakozó szükséges. Az első a tagokat nyitja szét és csukja össze, a második a munka- eszköz tagjait emeli ki és engedi le fordulásnál. Mivel a Gigant 10 eszközhordozó kerekei a munkaeszköz tagok előtt haladnak, a megmunkált területen nem maradnak keréknyomok. A Gigant 10 esetében a munkaeszköz és a traktor közötti szabad terület is jóval nagyobb, mint a munkaeszközön belül elhelyezett alvázas, hagyományos grubbereknél. Éppen ezért a Gigant 10 eszközhordozó a 10 méteres munkaszélességig szállítható Smaragd szárnyaskéses grubberekkel (kép) történő használatánál és a legjobban kombinálható.

Optimális talajkövetés  

Fokozott talajmegóvás és jobb egyengetés

A Gigant 10 eszközhordozón olyan merev munkaeszköz tagokat alkalmaznak, amelyek beszerzési költsége jóval alacsonyabb, mint a nyitható munkaeszközöké. A LEMKEN ezzel járul hozzá hosszú távon a talajművelés- nél a beruházási költségek csökkentéséhez. Emellett a LEMKEN a Gigant 10 eszközhordozó minden munkavégző tagjánál felülmúlhatatlan előnyt garantál: minden egyes munkaeszközz rendelkezik az egyes szeg- menseknél további dőléskiegyenlítéssel, ami teljes mun- kaszélességben biztosítja a beállított munkamélység pontos tartását. Ez különösen akkor előnyös, ha durva téli barázdák után tavasszal elő kell készíteni a magá- gyat. Ebben az esetben a System-Kompaktor magágy- készítő (kép) 1,5 vagy 2 méter széles szegmensei gyakorlatilag bármilyen terepfelszínt lekövetnek. A Gigant 10 eszközhordozó 550/45 x 22.5-ös gumizása 1.070 mm nagy átmérőjével és 550 mm széles felületével jó menettulajdonságokat és tökéletes talajvédelmet biztosít.
A Gigant 10 eszközhordozót sekély tarlómegmunkálás- hoz vagy eltömődés nélküli magágykészítéshez (kép) Heliodor rövidtárcsával is fel lehet szerelni. A 8 és 10 méter széles Gigant 10 Heliodor-nál a LEMKEN az optimális talajfelszín kialkításához hidraulikusan állítható si- mítólemezt kínál.

Gigant 12 eszközhordozó

Gigantikus – ám egyszerű és gyors a táblavégi fordulókban

Mindegy, hogy a Gigant 12 eszközordozót milyen munkaeszközzel használjuk, mindig egy vonalban helyezked- nek el és fordulásnál pontosan és tökéletesen lehet egy adott kezdőpontra beállítani. A művelőelemek elhelyez- kedése az eszközhordozó tengelye mögött nemcsak nagy teret biztosít a forduláshoz, hanem az eszközhordozó és a munkaeszköz tagok szétkapcsolásához megkönnyíti a hozzáférést is. A hidraulikus Servo-támkerék megakadályozza a traktor hátsó tengelyének mértéken felüli tehermentesítését akkor, ha fordulásnál kiemelt munkaeszköz tagokkal haladunk.

A munkaeszköz szállítása – praktikus és biztonságos

A Gigant 12 hidraulikusan összecsukható. Hatalmas munkaszélessége ellenére a szállítási hossza mindössze 10,80 méter. Amint a munkaeszköz tagok súlypontja szétnyitásnál áthelyeződik a nagyméretű gumizással ellá- tott tengelyre, kinyúlik a támkerék és biztosítja a traktor számára a megfelelő tengelyterhelést. Ha a munkaesz- közt összecsukjuk, a támkerék automatikusan visszaáll szállítási helyzetbe.

Etalon a szántóföldön

A Gigant 12 eszközhordozó a megfelelő LEMKEN mun- kaeszközzel párosítva biztosítja minden szezonban és időben az adott munka elvégzését. Így tavasszal a System-Kompaktor-tagokkal  a magágykészítést, a gabona betakarítása után a Rubin-tagokkal (felső kép) a sekély tarlómegmunkálást, majd később a Smaragd-tagokkal (alsó nagy kép) a mély tarlómegmunkálást. 12 méteres munkaszélességnél óránként 12-18 hektáros te- rületi teljesítmény is lehetséges.
Néhány országban a közúti szállításban 10 tonna a maxi- málisan megengedett tengelyterhelés. Ehhez a LEMKEN egyszerű, de praktikus megoldása: az univerzális Servo- támkerék. Nemcsak közúti szállításnál csökkenti a ten- gelyterhelést, hanem fordulásnál a haladást is segíti.
A kereket a munkaeszköz összecsukásával automatikusan működtetjük. Ha a tengelyterhelés a munkaeszköz és a kiválasztott henger függvényében nem éri el a 10 tonnát, felesleges az univerzális Servo-támkerék.

Közúton – a három méteres szállítási szélességgel biztonságos

Az egyik tábláról a másik táblára történő átvonulás a Gigant eszközhordozóval közúton is egyszerű és bizton- ságos a minden munkaeszköz kombinációnál lehetséges három méteres szállítási szélességnek köszönhetően. Opcióként kétvezetékes légfékberendezés vagy hidrauli- kus fékberendezés is rendelkezésre áll. Ezek nagy szállí- tási sebesség esetén is mindig megfelelő fékezést, lassulást biztosítanak.
A Gigant oldalsó gerendelyei összecsukás után automati- kusan reteszelődnek, így véletlen elmozdulással szemben biztosítottak. A LEMKEN egész eszközhordozója még fel- szerelt munkaeszköz tagokkal is a felborulást tekintve stabilan és helytakarékosan állítható le.

 

Gigant 10 eszközhordozó alapfelszereltsége

Gigant 12 eszközhordozó alapfelszereltsége

Választható Ø 48 mm vonószem az alsó vonókarra tör- ténőfelszereléséhez vagy Ø58 mm vonószem, gumikerekes alváz,komplett világító berendezés, 180 x180 x 12,5 mm négyszöggerendely

Választható Ø48 mm vonószem az alsóvonókarra tör- ténő felszereléséhez vagy Ø58 mm vonószem, gumike- rekes alváz,komplett világító berendezés, 250 x250 x16 mm négyszöggerendely

Kapcsolat

Telephely: 5600 Békéscsaba, Felsőnyomás 428.

GPS koordináták: É 46.68625°; K 21.04511°

Mobil: +36.30.409.1634

Tel./Fax: +36.66.445.111

Email: kcbekes@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 7:00-16:00

Ugrás a tetejére