>

 

 Kattintás után több százezer alkatrész között böngészhet.

Ha megtalálta a megfelelő alkatrészt, akkor cikkszám alapján kérjen árat  telefonon vagy email-ben

Prillinger 

Bepcoparts

Kramp

Granit

 

Lemken Karat Lemken Karat

A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. A tarlómegmunkálás korában elsősorban a gyomnövények elleni védekezésül és talajlazításként szolgált. Napjainkban a legtöbb szántóföldön a gyomirtók használatának köszönhetően nincsenek gyomnövények. Ennek megfelelően már csak kevés gyomnövénymag szóródik ki a haszonnövény állományban.Az olyan modern grubber, mint a LEMKEN Karat a különlegesen kialakított szárnyaskéses kapákkal végzett sekély megmunkálásnál első menetben a talajfelszínhez közel dolgozza be a földbe a kihullott magokat és a szalmát. A kihullott gabona a talaj felső rétegében marad,  és rövid idő alatt kicsírázhat. A LEMKEN Karat grubberrel több fokozatban, sekélyen, közepes és nagy mélységben is lehet dolgozni. Sekély művelésnél az első munkamenetben a különlegesen kialakított szárnyaskéses kapák a felszínhez közel keverik be a talajba a kihullott gabonát és a szerves anyagokat.

LEMKEN KARAT 9/300 szántóföldi kultivátor, 3 sorban elhelyezett művelő elemek, amelyel 120 mm szélességű véső és szárnyas páncélozott saraboló kapákkal, nyírócsapos biztosítással készült. A 3-6 méteres munkaszélességeknél a Karat intenzív grubber kapáit kb. 27 cm-es átlagos kapatávolságra helyezik el a kereten. Így érik el a talaj és a szalma intenzív átkeverését. A különböző kapaformáknak köszönhetően a művelés intenzitása a mindenkori követelményekhez optimálisan hozzáigazítható. Így a szárnyaskéses kapák sekélyen és teljes felületen dolgoznak, míg az utána következő munkafolyamat 10-15 cm mélységben szárnyaskéses kapákkal vagy anélkül, és a keskeny kapákkal akár 30 cm-es mélységben végezhető. Eközben a keskeny kapák intenzíven dolgoznak anélkül, hogy a vonóerő igényt feleslegesen megnövelnék. Az új szerszámcserélő rendszerrel (opció) a kapák szerszám nélkül egyszerűen és gyorsan kicserélhetők.

A kapák mögött található egyengetőtárcsák még egyszer összekeverik a szalmát a talajjal, és gondosan elegyengetik a felszínt. Az elmunkáló tömörítő henger a legjobb minőségben végzi el a szükséges visszatömörítést. A LEMKEN henger kínálata minden talajviszonyhoz az optimális elmunkáló egységet kínálja.

A LEMKEN Karat grubber különböző munkaszélességekben, és felszereltségben szállítható:

  • Három és négy méteres munkaszélesség, merev gerendelyes, automatikus (rugós)vagy nyírócsapos kapabiztosítással
  • Négy és öt méteres munkaszélesség, függesztett, három méteres szállítási szélességre hidraulikusan összecsukható. Itt is mindkét kapabiztosítás választható.
  • Négy, öt és hat méteres munkaszélesség, félig függesztett, három méteres szállítási szélességre hidraulikusan összecsukható.

A munkagépet a traktor alsó vonókarjaira csatlakoztatják. Az eszköz  vonórúdján lévő hidraulikus hengerrel a terhelést a hátsó tengelyre irányítja, így optimális tapadás érhető el. Természetesen itt is kapható mindkét kapabiztosítás, a nyírócsapos és az automatikus.

Kapcsolat

Telephely: 5600 Békéscsaba, Felsőnyomás 428.

GPS koordináták: É 46.68625°; K 21.04511°

Mobil: +36.30.409.1634

Tel./Fax: +36.66.445.111

Email: kcbekes@gmail.com

Nyitva tartás: H-P: 7:00-16:00

Ugrás a tetejére