Attila 300/7 altalajlazító

Alapfelszereltség:                                                                                  

 • Univerzális II. kategóriás hárompont felfüggesztés                                            
 • Maximális munkamélység 45 cm
 • Lazítókés vastagság 30mm
 • Gyorsan cserélhető késhegyek    
 • 140 mm széles vágó penge  
 • Rögtörő                                     
 • Nyírócsavaros biztosítás             
 • Parkoló állvány
 • Világítás a 300-as szériához
 • Kopásálló késbevonat

Opcionális felszereltség:

 • Szalagos rögterelő egységcsomag
 • Egy pár acél mélységhatároló kerék
 • 140 mm széles vágópenge wolfram
 • K700 hárompont felfüggesztés
 • Cserélhető késhegyek wolframbevonattal
Gaspardo Attila, KC-Béké Kft., Békéscsaba
Gaspardo Artiglio, KC-Békés Kft., Békéscsaba

Artiligo 300/7 altalajlazító

Alapfelszereltség:

 • Univerzális III. kategóriás három pont felfüggesztés                                            
 • Maximális munkamélység: 55 cm
 • Lazítókés vastagság: 35 mm
 • Gerendely magasság: 90 cm
 • Gyorsan cserélhető wolfram bevonatú késhegyek    
 • 140 mm széles wolfram  vágó penge   
 • Rögtörő                                     
 • Nyírócsavaros biztosítás             
 • Parkoló állvány
 • Világítás a 300,400 és 500-as szériához

Opcionális felszereltség:

 • Egy pár acél mélységhatároló kerék
 • Szalagos rögterelő egységcsomag
 • K 700 hárompont felfüggesztés

NINA vetőgépek

A mechanikus (NINA) típusú gabonavetőgépek optimálisan használhatók minden olyan esetben, ahol „szórva vetés” (nem szemenkénti) alkalmazható.
A mechanikus, soronkénti tolóbütykös adagolószerkezettel ellátott vetőgép alkalmas egészen kisméretű (repce) és nagyméretű magok (borsó) precíziós vetésére egyaránt.
A vetési mennyiség is igen tág határok között változtatható.
A legkisebb kijuttatható mennyiség repce esetében 2 kg/ha, míg gabonában a legnagyobb 400 kg/ha. 
A gépen 6,50-15 kerekek vannak sárkaparóval, NINA 400-nál 10.50/75-16 kerekek. A NINA 400-as típus kivételével egyoldali a felhajtás, opcióban kétoldali felhajtás is kérhető. A vetőelemek talajra történő nyomása központilag állítható. A csúszócsoroszlyás és corex tárcsás verziókhoz opcióként mélységhatároló rendelhető. A csúszócsoroszlyákhoz eltömődésgátló rendelhető. A magtartály térfogata 410, 500 illetve 650 liter, melyek megnövelhetők 640, 780 illetve 1050 literre. A vetőgép tartály szintjelzővel, a leforgatási próbához tálcával rendelkezik. A kardántengely a gép tartozéka.
A COREX tárcsák előnye: A domború, egymáshoz képest eltolt tárcsáknak köszönhetően nem tömődik el a vetőgép, így nedvesebb talajviszonyok esetén is kiválóan alkalmazható.

PINTA vetőgépek​, KC-Békés Kft., Békéscsaba

PINTA vetőgépek

A pneumatikus (PINTA) típusú gabonavetőgépek optimálisan használhatók minden olyan esetben, ahol „szórva vetés” (nem szemenkénti) alkalmazható.
 Munkaszélességük 400, 450 illetve 500 cm. A gépek hidraulikus munkahengerrel összecsukhatók, így szállítási szélességük mindössze 250 cm. A mechanikus adagolószerkezettel ellátott pneumatikus gabonavetőgépek egyaránt alkalmasak kisméretű (repce) és nagyméretű magok (borsó) vetésére. Kijuttatott magok mennyisége 2 kg/ha és 380 kg/ha között változtatható. A csúszócsoroszlyás vetőelemek felszerelhetőek eltömődésgátlóval és mélységhatárolóval. A vetőelemek talajra történő nyomása központilag állítható. Állítható erősségű magtakaró, 6.50×15 meghajtó kerekek. Az acéllemez magtartály térfogata 1000 liter. A vetőgép szintjelző ablakkal, fellépő és közlekedő egységgel, a leforgatási próbához tálcával rendelkezik. A kardántengely a gép tartozéka.
 A PINTA pneumatikus vetőgépet elsősorban a magadagoló szerkezet különbözteti meg vetélytársaiktól, mely egyszerűbb felépítésű, mint a régebbi verziónál alkalmazott, így kevésbé kényes az üzemeltetésre. További előnye, hogy a különböző méretű magok vetése esetén az adagolóhengerek könnyen, szerszám nélkül, cserélhetők. Mindegyik adagolóhenger 5 szegmensre osztott, melyek egymáshoz képest spirális alakban helyezkednek el, így a légáramba történő magadagolás teljesen folyamatos.

Gaspardo MTE TELESCOPIC vetőgép

Szemenkénti vetőgép teleszkópos vázzal – A GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép alkalmas kukorica, napraforgó és más szemenkénti vetést igénylő kultúrák precíziós vetésére.
A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (320 cm, BigBag verzió esetében 300 cm).
A tárcsás nyitócsoroszlyák mellett található talajkopírozó kerekek rendkívül egyenletes vetési mélységet biztosítanak rossz minőségű magágy készítés esetén is. A talajkopírozó kerekeken és a nyitótárcsákon is sárkaparók találhatók. A tömörítést a vetőkocsi hátsó részén lévő 2” széles „V” alakban elrendezett tömörítő kerekek végzik. A gépre felszerelhető rozsdamentes acél magnyomó kerék is, mely szárazság esetén jobb kontaktot biztosít a mag és a talaj között, így megkönnyítve a mag nedvességfelvételét.
A vetőelemek meghajtása gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”, valamit a maglesodrás beállítását is megkönnyíti.
A gép megrendelhető alapkivitelben, valamint műtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A műtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes műanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikroganulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 liter. A magtartály térfogata 36 liter, de opcióként kérhető 60 literes tartály is.
Az MTE típust az egészen lazától az egészen kötött talajokig egyaránt ajánljuk. A szélsőségesen kötött talajok esetén egy kiegészítő rugóval növelhető a vetőkocsi (csoroszlya) talajra kifejtett nyomása. A gép fő jellemzője a rendkívül egyenletes tőszám és a beállított vetési mélység tartása, mely vetés legfontosabb paramétere.

Gaspardo MTE TELESCOPIC vetőgép​, KC-Békés Kft., Békéscsaba
Gaspardo ST STELLA TELESCOPIC vetőgép KC-Békés Kft., Békéscsaba

Gaspardo ST STELLA TELESCOPIC vetőgép

Szemenkénti vetőgép teleszkópos vázzal – Csúszócsoroszlyás vetőgép, alapfelszereltségben FARMFLEX ( széles a közepén puhább gumikerék ) tömörítőkerékkel. A vetőelemek meghajtása üzembiztos, szétkapcsolható kardántengellyel történik. A magtartály térfogata 34 liter. A világítás, kerdántengely, hidraulikus nyomjelző az alapfelszereltség része. 
A GASPARDO ST típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép alkalmas kukorica, napraforgó és más szemenkénti vetést igénylő kultúrák precíziós vetésére.
A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (300 cm).
A GASPARDO ST típusú gép alapkivitelben csúszócsoroszlyával szerelt, mely kiegészíthető tárcsás nyitócsoroszlyával. A tömörítést és a talajkopírozást a vetőkocsi hátsó részén lévő széles gumikerék (Farmflex) végzi.
A vetőelemek meghajtása gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”, valamit a maglesodrás beállítását is megkönnyíti.
A gép megrendelhető alapkivitelben, valamint műtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A műtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes műanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikroganulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 literes. A magtartály térfogata 32 liter.
Az MTE típushoz képest kisebb a tömege, mely lehetővé teszi a kisebb önsúlyú traktorokkal történő üzemeltetését. További előnye, hogy kevesebb csapágyazott alkatrészt tartalmaz, mint a tárcsás csoroszlyás kivitelű gépek, így kisebb a karbantartásigénye.
Gyenge- és középkötött talajokra ajánlott géptípus.