You are currently viewing MOST JÖTT a hír, aki lemarad az KIMARAD

MOST JÖTT a hír, aki lemarad az KIMARAD

Akkár 50 millió forintos 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás is igényelhető önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztésére és önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések támogatására a decemberben újrainduló Magyar Falu Program keretében 5000 fő alatti településeken.

A felhívás célja a települések infrastrukturális fejlesztésének, valamint az önkormányzati közfeladatok hatékony ellátásához szükséges eszközök beszerzésének támogatása.

Pályázat megnevezése: Kommunális eszközök beszerzése (MFP/ÖTIFB/2024/KOEB).

A pályázati kiírásra pályázatot nyújthatnak be:

 • Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő vagy ez alatti, a 2022. január 1. napján a Belügyminisztérium által nyilvántartott adatok alapján;
 • Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: azok a társulások, amelyeknek a fejlesztés helye szerinti tagtelepülésén az állandó lakosság száma 5000 fő és ez alatti, a 2022. január 1. napján a Belügyminisztérium által nyilvántartott adatok alapján.

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

 • Belterületi közterületek kezelését, karbantartását, rendszeres felújítását, településtisztasági szolgáltatást biztosító eszközök, gépek, munkagépek beszerzése az alábbi eszközlista alapján:
  • gépek, erőgépek, munkagépek;
  • kisgépek, eszközök (például: fűnyíró, sövényvágó, magassági ágvágó, fűkasza, láncfűrész, fúró, áramfejlesztő, traktorra homlokrakodó, sarokcsiszoló, hegesztőgép, fúró, kompresszor);
  • települési hulladék gyűjtésére, szállítására, kezelésére, alkalmas gépek, eszközök;
  • nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelésére, gyűjtésére, szállítására alkalmas gépek, eszközök;
  • hó- és síkosság mentesítésre alkalmas gépek, eszközök.

A projekt során igényelhető legmagasabb támogatási összeg kommunális eszközök beszerzésére 15 000 000 Ft.

Vissza nem térítendő, legfeljebb 100%-os támogatási intenzitású előfinanszírozott támogatás.

A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség:
2023. december 13. – 2024. január 12.

Ezen támogatási lehetőség remek lehetőséget nyújt az alacsony lakosságszámú települések számára, hogy fejlesszék infrastruktúrájukat és biztosítsák az önkormányzati feladatok hatékony ellátásához szükséges eszközöket. Az újabb Magyar Falu Program keretében a helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, valamint a helyi önkormányzatok társulása is jogosult pályázni. A támogatás legmagasabb összege 15 000 000 Ft lehet, amelyet a kommunális eszközök beszerzésére fordíthatnak. Ez a vissza nem térítendő és akár 100%-os intenzitású támogatás lehetőséget nyújt az önkormányzatoknak a hatékonyabb és fenntarthatóbb infrastruktúra kiépítésére. A pályázat benyújtására pedig 2023. december 13. és 2024. január 12. között van lehetőségük. Ha kérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére.

Kérjük, ossza meg máshol is!