Lemken Kompakt Grubber Kristall

A 4 méteres munkaszélességeknél az összecsukható Kristall féligfüggesztett változatban is kapható.

  • A féligfüggesztett technika tehermentesíti a traktort, és biztonságos közúti szállítást tesz lehetővé még nagy munkaszélességeknél is.
  • A féligfüggesztett munkagépek két változatban, vagyis tisztán szállításhoz szükséges alvázzal, és kombinációs alvázzal is szállíthatók.
  • A félig-függesztett Kristall munkagépekre közvetlenül rákapcsolhatjuk a Lemken pneumatikus vetőgépét a Solitairt, vagy függesztett szóló vetőgépként is üzemeltethetjük.

Leírás

A LEMKEN kompakt grubberével, a Kristall-lal több lépcsőben sekélyen és közepes mélységben lehet dolgozni.

Sekély művelésnél az első lépcsőben a speciálisan kialakított TriMix szárnyaskéses kapákkal tudunk dolgozni. A kihullott szemet és a szármaradványokat teljes munkaszélességben és sekély mélységben dolgozzuk be a talajba. A kihullott szem a talaj felső rétegében marad és rövid időn belül kicsírázhat.

A második munkamenet kb. két héttel később történik. Ekkor a grubberrel kb. 10–15 cm mélyen dolgoznak. A TriMix kapák behatolnak a kikelt növény alá, teljes munkaszélességben elvágják a csírák gyökereit. Eközben a Kristall kompakt grubber a szalmát és szármaradványokat intenzíven és egyenletesen keveri be a talajba.

Mulcsba vetésre készen

Ha a szántóföldeket a későbbiekben mulcsba vetési eljárással művelik, és a felső talajrétegben nagy mennyiségű szalma található, akkor a Kristall kompakt grubberrel akár 18 cm mélyen is dolgozhatunk. Ezzel a közepesen mély műveléssel a teljes terület fellazítható, és a talaj felső rétegében csökkenthető a szalmakoncentráció – ezek pedig az eredményes mulcsba vetés fontos feltételei.

Sokoldalú talajművelés

A Kristall kompakt grubber az újfajta TriMix szárnyaskéses kapáknak köszönhetően egyesíti magában a két gerendelyes grubber bevált előnyeit a három vagy több gerendelyes grubber erősségeivel. Kevesebb kapa és hatékonyabb művelő eszközök biztosítják a könnyű húzhatóság mellett a tarlómegmunkálás optimális minőségét is.

A több gerendelyes grubberrel összehasonlítva a két gerendelyes Kristall jóval rövidebb és kompaktabb. Ez a konstrukció jobb mélységvezetést biztosít, mint a hosszú, több gerendelyes grubbereknél, és kisebb emelőerőre, valamint kevesebb mellső pótsúlyra van szükség. Így a traktor hárompont hidraulikájára akár hat méteres munkaszélességben is felszerelhető. Három méteres munkaszélességnél már egy 100 LE-s traktor is elegendő.

A Lemken Kristall szántóföldi kultivator elérhető függesztett és félig függesztett kivitelben, 3-6 méteres munkaszélességben. Alapkivitelben nyírócsavaros védelemmel van felszerelve, az U változatánál a kapáknak automatikus, karbantartást nem igénylő biztosítása van.

Mektekinthető prospektus a Lemken Kompakt Grubber Kristallról

További információk

Értékesítő

Roszik Dávid +36 30/650-8398

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lemken Kompakt Grubber Kristall” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük