Maschio Gaspardo PINTA vetőgépek

Kategória:

Leírás

A pneumatikus (PINTA) típusú gabonavetőgépek optimálisan használhatók minden olyan esetben, ahol „szórva vetés” (nem szemenkénti) alkalmazható.
Munkaszélességük 400, 450 illetve 500 cm. A gépek hidraulikus munkahengerrel összecsukhatók, így szállítási szélességük mindössze 250 cm. A mechanikus adagolószerkezettel ellátott pneumatikus gabonavetőgépek egyaránt alkalmasak kisméretű (repce) és nagyméretű magok (borsó) vetésére. Kijuttatott magok mennyisége 2 kg/ha és 380 kg/ha között változtatható. A csúszócsoroszlyás vetőelemek felszerelhetőek eltömődésgátlóval és mélységhatárolóval. A vetőelemek talajra történő nyomása központilag állítható. Állítható erősségű magtakaró, 6.50×15 meghajtó kerekek. Az acéllemez magtartály térfogata 1000 liter. A vetőgép szintjelző ablakkal, fellépő és közlekedő egységgel, a leforgatási próbához tálcával rendelkezik. A kardántengely a gép tartozéka.
A PINTA pneumatikus vetőgépet elsősorban a magadagoló szerkezet különbözteti meg vetélytársaiktól, mely egyszerűbb felépítésű, mint a régebbi verziónál alkalmazott, így kevésbé kényes az üzemeltetésre. További előnye, hogy a különböző méretű magok vetése esetén az adagolóhengerek könnyen, szerszám nélkül, cserélhetők. Mindegyik adagolóhenger 5 szegmensre osztott, melyek egymáshoz képest spirális alakban helyezkednek el, így a légáramba történő magadagolás teljesen folyamatos.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Maschio Gaspardo PINTA vetőgépek” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük